Polițiștii antidrog din București și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat două percheziții, în urma cărora au fost ridicate 25 de kilograme de droguri de risc și un sistem de întreținere a culturii indoor și outdoor de cannabis.

Acțiunea Brigăzii de Combaterea a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog, desfășurată sub coorodonarea D.I.I.C.O.T. – Strucutra Centrală, a vizat locuința unui bărbat, de 37 de ani, din București și o casă, din județul Argeș, la care locuia un altul, de 49 de ani, pe care cei doi o foloseau în activitatea infracțională. Aceștia ar fi cultivat cannabis, pe care l-ar fi recoltat și pus la uscat, în vederea comercializării.

La adresa din București au fost descoperite și ridicate aproape 5 kilograme de masă vegetală (inflorescențe și frunze) provenite dintr-o cultură de cannabis și 2.200 de lei.

De la locuința din localitatea Cocou - județul Argeș, au fost ridicate alte 20 de kilograme de inflorescențe și frunze de cannabis, un sistem complet de întreținere a culturii indoor și outdoor de cannabis (cort, sistem de irigare, ghiceve, instalație de iluminare), 6 cartușe de calibru 7,62 mm și alte 1.650 de cartușe de calibru 22 mm.

Cei doi traficanți au fost duși la sediul D.I.I.C.OT., pe numele lor fiind emise ordonanțe de reținere, pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată.

Scrie comentariu (1 Comentariu)

Peste 7600 de cazuri de rujeolă au fost confirmate din 30 septembrie, data declanşării epidemiei de rujeolă şi până vineri, fiind înregistrate 31 de decese. Un singur judeţ, respectiv Tulcea, nu a raportat niciun caz, în rest boala s-a răspândit în toată ţara. Cele mai multe cazuri, cu peste o mie de bolnavi, au fost raportate în judeţele Timiş şi Caraş-Severin, anunţă, vineri, CNSCBT.
Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România pâna vineri a ajuns la 7647, cu peste 150 de cazuri mai mult decât săptămâna trecută. În România au murit 31 de persoane din cauza rujeolei, niciuna vaccinată. Este vorba despre opt decese în judeţul Timiş, câte 6 în judeţele Arad, şi Dolj, 3 în judeţiul Caraş Severin şi câte un caz în judeţele Bihor, Cluj, Călăraşi, Satu Mare, Vaslui, Galaţi, Mureş şi Bucureşti. Rujeola s-a extins în 41 de judeţe.
Dacă în 30 septembrie 2016, când a fost declarată epidemie de rujeolă în România, erau 730 de cazuri, cu trei decese, iar boala afectase 25 de judeţe, în 7 iulie 2017, boala s-a răspândit deja în toată România, cu o singură excepţie, judeţul Tulcea. Numărul cazurilor de îmbolnăvire a crescut de peste 10 ori şi cel al deceselor la fel. Ceele mai multe cazuri de rujeolă sunt în judeţele Timiş şi Caraş-Severin.

Scrie comentariu (1 Comentariu)

Trei muncitori care lucrau pe un şantier din Capitală au fost răniţi, marţi, după ce s-au electrocutat, ei fiind transportaţi cu ambulanţele la spital, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov.
Incidentul a avut loc pe un şantier aflat la intersecţia strada Ritmului cu Şoseaua Pantelimon din Capitală, unde trei muncitori s-au electrocutat. Reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov au precizat că cei trei muncitori au suferit arsuri şi au fost preluaţi de trei ambulanţe - două SMURD şi una aparţinând Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. Cei trei au fost duşi la spitalele Floreasca, Bagdasar şi Spitalul de Arsuri.

Scrie comentariu (0 Comentarii)

O șoferiță în vârstă de 30 de ani din Capitală a pierdut controlul mașinii și a lovit mai mulți pietoni.
Mai mulţi pietoni au fost loviţi, duminică, de o maşină pe Calea Văcăreşti, din Capitală, doi dintre aceştia, care se aflau într-o staţie RATB, au fost răniţi, dintre care unul mai grav. Cei doi, un bărbat şi o femeie, au fost duşi la spital. Potrivit poliţiştilor rutieri, o femeie aflată la volanul unei maşini care circula dinspre Piaţa Sudului înspre Mihai Bravu a intrat într-un grup de pietoni, pe Calea Văcăreşti, din Capitală, după care autovehiculul s-a răsturnat. Din primele date, a reieşit că soferiţa nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi a intrat cu maşina pe trotuar, lovind mai mulţi pietoni.
În urma impactului, doi dintre aceştia, un bărbat şi o femeie, aflaţi într-o staţie RATB, au fost răniţi. Bărbatul a fost rănit grav, având un traumatism cranio-cerebral şi a fost transportat la Spitalul Bagdasar Arseni. Cealaltă persoană rănită a fost transportată cu fractură de picior, la Spitalul Sfântu Ioan. Soferiţa şi tatăl său, pasager în maşină, nu au fost răniţi.

Scrie comentariu (0 Comentarii)